GGJ 2010 Sonuçları Belli Oldu!:Turk Oyun Gelistiriciler Dünya 4.cüsü Oldu…

02Şub10

 Oyun Gelistirme Turk Milli Takimi “aldatma” temasi uzerine 48 saatlik uykusuz maratonun sonunda 19 oyun gelistirerek dunyada 138 merkez arasinda 4. oldu. Oyun gelistirme ve animasyon teknolojileri alanindaki girisimci faaliyetlerin tesvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarilesmesini hedefleyen “ODTU Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Gelistirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), dunya genelindeki 39 ulkenin 138 farkli merkezinde 4000’in uzerinde gelistiricinin katilimiyla aynı anda gerceklestirilen “Global Game Jam 2010” (Yenilikci Oyun Gelistirme Dunya Maratonu) etkinligine ODTU Teknokent ve ODTU Enformatik Enstitusu’nun organizasyonuyla ev sahipligi yapti.
 
29-31 Ocak tarihleri arasinda ODTU’nun evsahipliginde, Turkcell’in destegi ve sponsorlarin katkilariyla gerceklestirilen etkinlikte, 48 saat gibi kisa bir zaman dilimi icinde dunya genelindeki 4000’den fazla gelistirici 900’un uzerinde oyun gelistirdi. Gecen sene ilk defa katilmasina ragmen 53 merkez icinde 3. olan METUTECH-ATOM ise, bu sene 62 oyun gelistiriciyle 19 oyun gelistirerek, dunya genelinde 48 saat icinde en fazla oyun gelistirilen 4. merkez oldu. Tamami ucretsiz 900’den fazla oyunu Global Game Jam sitesinden indirebilirsiniz:  http://www.globalgamejam.org/games
 
Etkinligin ilk gunu, acilis konusmalari ve dunyanin onde gelen oyun studyolarindan Crytek’in CEO’su Cevat Yerli’nin Turk oyun gelistiricilerine seslenisinin ardindan, Turkcell ile is ortaklarinin oyun gelistiricilerine verdigi destek ve sundugu firsatlar uzerine sunumlar yapildi. 
2010’un Teması: Aldatma! 
Etkinligin en heyecanli bolumlerinden biri olan temanin “Deception (Aldatma)” olarak aciklanmasiyla, 48 saatlik uykusuz maraton Turkiye icin, ayni diger merkezler gibi baslamis oldu.
 
Dunyada ikinci defa global olarak duzenlenen bu etkinlikte 48 saat sonunda ortaya cikan 19 oyunu oynayip, sunumlarini izleyen juri, genel ve mobil kategoride Turkiye finalisti olan oyunlari belirledi. Mobil Kategoride “Xanka” grubu “Abidino” adli oyunla, Genel Kategoride ise “Tirt” grubu “Swaps N’ Traps” adli oyunla aldigi birincilikle Intel “New Core i5” islemcilerine sahip olurken, ikinci ve ucunculugu “Wireland” ve “Abidino” oyunlari aldi.

TOP 5 GAME JAM SITES in 138 destinations around the world
Nordic Game Jam Copenhagen Denmark
Dutch Game Garden Utrecht Netherlands
Israeli Game Developers Tel Aviv-Yafo Israel
METUTECH-ATOM Ankara Turkey
Tumbleweed Game Jam Hamar Norway

 Global Game Jam 2010 Turkiye Dereceleri:
 
Genel Kategori:
 
1)    “Swaps N’ Traps” (Grup ismi: Tirt)
2)    “Wireland” (Grup ismi: Wireland)
3)    “Abidino” (Grup ismi: Xanka)
 
Mobil Kategori:
 
1)    “Abidino” (Grup ismi: Xanka)
 
Detayli Bilgi icin:
METUTECH-ATOM
Animasyon Teknolojileri ve Oyun Gelistirme Merkezi
Ofis: 0312 210 0133
info@ggjturkey.org
www.ggjturkey.orgGGJ 2010,